lördag 16 april 2011

Pocherad lax med enkel hollandaisesås 4 pers

4 bitar skinnfri laxfile á 200 g
salt
smör
10 vitpepparkorn
4 ägg
400 g smör
1 citron
1 msk vitvinsvinäger

Koka upp en lag med 1 liter vatten, 1 msk salt, vitpepparkorn och ca 50 g smör i en stor gryta. När detta kokar lägg försiktigt i laxbitarna. Sänk värmen på plattan och sjud i ca 5 min, ta sedan bort grytan från plattan och låt laxen ligga i spadet och dra sig. Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa lätt up 4 äggulor och vinägern med elvisp, häll sedan med en tunn stråle i det smälta smöret i äggen under konstant vispning( allt utom det vita som sjunkit till botten på smöret). Smaksätt sedan med ca en halv pressad citron samt salt och peppar. Servera med kokt potatis och grön sparris.

Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar