söndag 24 april 2011

Grillad fjällröding med potatisknyten 4 pers

2 st hela fjällrödingar a 600 g
1 knippe persilja
2-3 vitlöksklyftor
smör
8-10 medelstora potatisar
1 purjolök
ugnsfolie
salt
peppar

Skiva vitlöken tunt och hacka persiljan fint. Blanda sedan detta med lite av smöret. Skölj fisken och fyll den med lite av vitlökssmöret, salta och peppra. Stäng igen magen med hjälp av tandpetare.
Skala och skiva potatisen samt purjolöken. Lägg lite potatis och purjolök i mitten av en bit folie. Klicka en klick smör över, salta och peppra. Grilla sedan fisken i ca 15-20 min, vänd den några gånger under tiden.
Lägg ner potatisknytena i glöden och låt dem ligga i ca 20 minuter.
Servera med en kall sås på creme fraiche, dill, citron, salt och peppar.

Smaklig måltid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar