onsdag 20 april 2011

Matjessillstårta till Påsk ca 8 fina bitar

ca 8 skivor kavring
100 gram smält smör
2 dl kesella
2 dl creme fraiche
300 -400 g matjessill (Helst Klädesholmens)
1 knippe gräslök
2 rödlökar
1 knippe dill
6 gelatinblad
4 hårdkokta ägg
salt
svartpeppar

Klä en rund form med plastfilm. Mixa brödskivorna till smulor och blanda med det smälta smöret. Tryck sedan ut detta i bottnen på formen. Lägg gelatinbladen i blöt. Finhacka ägg, dill, gräslök, rödlök samt sillen   och blanda ihop med kesellan och creme fraichen. Smält sedan gelatinbladen på svag värme, låt svalna något. Lägg sedan i dem i smeten under omrörning. Häll smeten i formen och låt sedan stå kallt över natten.

Smaklig måltid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar