fredag 15 april 2011

Evas favorit musselsoppa 4 pers

1 nät blåmusslor
3 dl vitt vin
3 dl vatten
3 dl grädde
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor fänkål
1 tsk timjan
salt
vitpeppar
olivolja
1 knippe persilja

Skölj och ansa musslorna (de musslor som är öppna slängs bort). Hacka lök, vitlök, fänkål och , fräs tillsammans med timjan i olivolja i en gryta. Häll på vin och vatten, koka upp. Sedan lägger du i musslorna och lägger på locket, koka i 4-5 minuter (tills musslorna öppnat sig). Ta sedan upp musslorna och lägg i en skål. Häll grädde i spadet, koka upp, smaksätt med salt och peppar (Ibland behövs det en fiskbuljongtärning). Lägg sedan tillbaks alla musslor utom de som ej öppnat sig (de kastar du) i soppan och strö finhackad persilja över.

Låt det smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar