4 bitar a 300-350 gram av hel östersjötorsk
1 dl grovsalt
1 liter vatten
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
salt
vitpeppar
3 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk socker
3 msk skånsk senap
Blanda ut grovsaltet i vattnet. Lägg sedan i torskbitarna i lagen låt stå kallt i 1-2 timmar (Detta gör torsken fastare när du kokar den). Lägg sedan torskbitarna i en ugnsfast form slå på vätska så det nästan täcker. Krydda med lagerblad, kryddpeppar och vitpeppar. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in i ugnen på 175 grader i 20-25 min. Smält sedan smöret i en kastrull, rör i mjölet och häll sedan i mjölk och grädde. Låt det koka upp och krydda sedan med socker, salt, vitpeppar och sist i med senapen. Servera med kokta morötter och kokt potatis.
En riktig klassiker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar