måndag 18 april 2011

Pias fisksoppa 4 pers

300 gram laxfilé
300 gram torskfilé
5 medelstora potatisar
3 morötter
1 röd paprika
1 fänkål
1 purjolök
1 liter vatten
4 msk tomatpuré
3 fiskbuljong tärningar
olja
salt
vitpeppar

Skala potatisen och morötterna. Dela dem grovt och fräs lätt i lite olja. Slå sedan på vattnet, i med tomatpurén och fiskbuljongen. Koka upp och koka sedan i ca 15 min. Skär under tiden de öriga grönsakerna i fina bitar samt fisken i kuber. När potatisen och morötterna kokat i 15 min så släng i grönsakerna och koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och vitpeppar, lägg sedan försiktigt i fiskkuberna och blanda försiktigt. Dra kastrullen åt sidan och låt fisken dra i soppan 5-7 min. Servera med vitlöksbröd och den suveräna aiolin.

Njut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar