fredag 15 april 2011

Laxfärserad rödtungafilé med vitvinssås 4 pers

8 rödtungafiléer á 75 g
300 g skinnfri laxfilé
1 ägg
1 msk skorpmjöl
1 knippe dill
2 dl  grädde
2 dl vitt vin
4 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
salt
citronpeppar
vitpeppar
2 msk maizena

Hacka laxfiléen fint eller kör den i mixer. Blanda skorpmjöl, 2 msk grädde, ägg, lite hackad dill, salt och citronpeppar till en smet. Blanda sedan i laxen. Lägg sedan en klick färs på varje rödtungafilé och rulla sedan ihop dem. Fäst med tandpetare.
Koka sedan upp vin, vatten, salt och 2-3 dillstjälkar i en vid kastrull eller stekpanna med hög kant. Lägg när det kokar i dina fiskrullader och sjud på svag värme ca 10-15 min. Använd termometer, fisken skall ha en innertemp på 55-60 grader. Lyft sedan upp fisken och håll varm i folie. Ta ur dillstjälkarna ur spadet och häll i resten av grädden och fiskbuljongen.Salta och peppra. Koka upp igen . Red sedan av såsen med maizena.
Serveras som bäst med pressad potatis.

Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar