måndag 4 juli 2011

Pestoöverbakad torskrygg m. fetaostcreme 4 pers

800 g torskrygg m. skinn på
Salt
Peppar
Smör
0,5 dl olivolja
ca 20 basilikablad
2 msk pinjenötter
1 dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta
3 dl cremefraiche
100 g fetaost
ca 10 svarta oliver

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa olivolja, basilika, pinjenötter, parmesan och vitlöken till en slät massa. Smaka av med salt och peppar. Dela torskryggen i 4 lika stota bitar. Bryn dem runt om i en stekpanna, salta och peppra, lägg dem sedan i en ugnsfast form. Bred ut peston över bitarna och baka i ugnen ca 5 minuter eller tills torsken håller 52 grader inuti. Finfördela fetaosten och finhacka de svarta oliverna. Blanda det sedan med creme fraiche. Servera med kokt potatis.

Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar