söndag 24 juli 2011

Bouillabaisse 4 pers

600 g blandad soppfisk (ex. lax, kattfisk, marulk, torsk etc.)
300 g blåmusslor
1 stor morot
1 gul lök
3 potatisar
1 vitlöksklyfta
4 mogna tomater
1 röd paprika
1 brk krossade tomater
3 dl vitt vin
3 msk fiskfond
1 pkt saffran
1 tsk Basilika
Salt
Peppar
Olivolja
8-10 hela kokta räkor

Hacka och fräs den gula löken samt vitlöken i olivolja. Häll sedan på vatten, vin och fond och låt koka upp. Skala och skär morot samt potatis i mindre bitar och låt koka med i soppan ca 10 min. Hacka under tiden ner tomater och paprika. Släng sen i tomater, krossade tomater, paprika, saffran och basilika i soppan, koka i 10 minuter till. Skär fisken i mindre kuber och ansa musslorna. (Skölj och skrubba musslorna väl, de som är öppna innan kokning slängs, samt de som ej öppnar sig efter kokning) Lägg i fisken och musslorna i soppan och låt sjuda ca 5 min. Smaka av soppan med salt och peppar. Toppa med räkorna och servera med bröd och en klick aioli.

Délicate

2 kommentarer:

  1. Ser bra ut:) vågar mig inte på att göra den själv iaf!/Viktor

    SvaraRadera
  2. Haha klart du klarar det Viktor!

    SvaraRadera