1 kg laxfilé
1 liter vatten
1 msk salt
1 lagerblad
5 vitpepparkorn
4 kryddpepparkorn
1/2 gul lök
1 msk ättika (12%)
dillkvistar
Dillmajonnäs:
4 äggulor
4 dl olja
1 tsk djonsenap
1/2 dl finhackad dill
salt
peppar
Koka upp vatten, salt, lagerblad, vitpeppar, kryddpeppar, löken i bitar, ättika och dillkvistar. Skölj laxen och lägg i en stor gryta. Häll den kokande lagen över laxen och sjud det i ca 15-20 minuter till. Låt sedan laxen svalna i lagen och ställ kallt.
Dillmajonnäsen: Vispa äggulor och dijon lite poröst med elvisp, strila sedan under vispning i oljan efterhand (försiktigt). Smaka av med salt och peppar. Blanda till sist i dillen. Servera sedan den kalla laxen och dillmajonnäsen med kokt nypotatis.
Mums
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar