lördag 9 juli 2011

Laxspett m. myntayoghurt 4 pers

800 g laxfile
1 dl matolja
3 msk soja
1 msk riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
5 limefrukter
1 finhackad röd chilifrukt
4 dl turkisk yoghurt
1 dl finhackad mynta
2 msk honung
salt
peppar

Skär laxen i kuber ca 3*3 cm stora. Blanda i ihop olja, soja, ingefära, vitlök och chilifrukten i en bunke. Riv av det gröna skalet på 3 av limefrukterna med hjälp av ett rivjärn och lägg i marinaden. Dela dem sedan och pressa i saften i marinaden också. Salta och peppra. Lägg i laxbitarna i marinaden och låt stå kallt ca 2 timmar. Trä sedan laxbitarna på 8 spett och grilla dem ca 3 min på var sida.
Blanda sedan ihop yoghurt, mynta och honung. Pressa i saften av de återstående 2 limefrukterna. Smaka av med salt och peppar. Servera med en god bulgursallad.

Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar