torsdag 26 maj 2011

Lax i vin 4 pers

700 g laxfilé
1 purjolök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
8 champinjoner
1 rotselleri
3 dl vitt vin
3 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
1 msk timjan
salt
peppar

Slanta morötter, purjo och roselleri samt finhacka vitlöken. Fräs detta i olja tillsammans med timjan. Tillsätt sedan tomatpuré, vin, vatten och fiskbuljong. Skiva champinjonerna och lägg i koket. Koka i ca 20 min. Skär under tiden laxen i tärningar. Tillsätt efter 20 min kok laxen och sjud ytterligare 3-4 min. Smaka av med salt och peppar. Behövs det så red av såsen med mjöl alt. maizena. Servera med pressad potatis.

Smaklig spis

1 kommentar:

  1. Har bara en sak att säga. Längtar efter Rasmus frutti di mare till sommaren. Så gott kommer det bli

    SvaraRadera