söndag 22 maj 2011

Fiskgratäng m. räkor och sparris 4 pers

700 g östersjötorskfilé alt. 700 g spättafilé
10 medelstora potatisar (mjölig)
5 1/2 dl mjölk
100 g smör
4 msk hummerfond
3 msk vetemjöl
100 g skalade räkor
6 champinjoner
1 liten brk vit sparris i bit
Riven ost
Salt
Peppar
Muskot

Sätt ugnen på 200 grader. Skala ock koka potatisen. Tvätta fisken och rulla ihop filéerna och lägg i en ugnsfast form. Salta och häll på vatten så att det täcker, ställ in i ugnen i ca  15 min. Smält 50 g smör i en kastrull, häll ned vetemjölet, blanda, samt häll på 4 dl mjölk. Koka upp under omrörning. Häll i hummerfonden. Smaka av med salt och peppar. Häll av potatisen, värm 1 1/2 dl mjölk samt 50 g smör, häll detta över potatisen och mosa allt. Smaka av mosen med salt, peppar samt riven muskot. Ta ut fisken och häll av vätskan. Spritsa mosen runt kanten i formen. Lägg räkor, skivade champinjoner och sparrisen i mitten vid fisken. Häll såsen över och toppa med den rivna osten. Gratinera i ugnen i ca 10 min.

Smaklig måltid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar