Med indirekt grillning menas att man grillar utan direkt värme under laxen. Man placerar lika mycket heta briketter på varsin sida av grillen och lämnar mitten av grillen tom på briketter. Sedan placerar man antingen en dropkopp ( en avlång skål som ibland medföljer när man köper grill) eller så formar man en sådan av aluminiumfolie i mitten av grillen. Detta gör man för att slippa att saften från laxen droppar ner på briketterna och startar flammor. Man placerar sedan laxfilébiten över mitten av grillen på gallret och sätter på locket. Sen är det bara att lyfta då och då för att se om den är färdig. Tar olika tid på grund av glöd, storlek på lax etc.
Ett tips är att blöta lite alspån, enris etc och lägga över glöden i grillen, man får då en väldigt god röktouch på fisken. Kryddning är fritt vad man känner för, men det finns väldigt goda färdiga kryddblandningar samt glacer i din butik.
Lycka till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar