300 g Östersjötorskfilé
300 g laxfilé
1 röd paprika
1 liten purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 fiskbuljongtärningar
2 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
2 dl vatten
2 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 kuvert saffran
1 tsk timjan
Salt
2 dl Skalade räkor
Hackad dill
Skär fisken i kuber på ca 2 x 2 cm.Strimla paprika, purjo och gul lök samt hacka vitlöken. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs grönsakerna tills de blivit mjuka. Häll sedan på tomatpuré och timjan och fräs med ytterligare en kort stund. Häll i vin, vatten och fiskbuljong, koka upp. Vänd sedan i creme fraiche, grädde och saffran. När detta kokar lägg försiktigt i fisken. Koka i ca 3 min dra kastrullen från plattan och låt soppan efterdra i ca 5 min. Smaksätt med salt. Vänd till sist i räkorsamt hackad dill. Servera med ett gott bröd.
Mums
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar