700 g laxfilé
1 purjolök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
8 champinjoner
1 rotselleri
3 dl vitt vin
3 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
1 msk timjan
salt
peppar
Slanta morötter, purjo och roselleri samt finhacka vitlöken. Fräs detta i olja tillsammans med timjan. Tillsätt sedan tomatpuré, vin, vatten och fiskbuljong. Skiva champinjonerna och lägg i koket. Koka i ca 20 min. Skär under tiden laxen i tärningar. Tillsätt efter 20 min kok laxen och sjud ytterligare 3-4 min. Smaka av med salt och peppar. Behövs det så red av såsen med mjöl alt. maizena. Servera med pressad potatis.
Smaklig spis
Har bara en sak att säga. Längtar efter Rasmus frutti di mare till sommaren. Så gott kommer det bli
SvaraRadera