tisdag 10 maj 2011

Färskostfylld laxfile m. vitlök och gräslökssås 4 pers

4 bitar laxfile á 200 g m. skinnet kvar
100 g färskost m. vitlök
2 vitlöksklyftor
1 knippe gräslök
5 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
salt
peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett snitt rakt över laxbitarna på längs. Dela sedan upp osten på fyra och fyll i snittet. Baka i ugnen i ca 20 min. Häll creme fraiche i en kastrull med fiskbuljongen och vitlöken pressad. Koka upp. Hacka gräslöken fint och häll i såsen. Salta och peppra. Servera detta med t ex ugnsbakad potatis.

Mums

4 kommentarer:

  1. Ska göras i helgen!!!!!!!!!!!!
    Mumsfilibaba

    SvaraRadera
  2. Kim Zetterlund17 maj 2011 kl. 22:51

    hej Kristoffer! jag var på middag hos mina föräldrar ikväll, mamma hade gjort det här receptet de va verkligen supergott!!!

    SvaraRadera
  3. Vad kul att ni gillade det Kim! :)

    SvaraRadera