söndag 26 juni 2011

Pocherad torskfilé m. ägg och persiljesås 4 pers

4 torskfiléer á 200 g
1 finhackad gul lök
0.5 dl vittvin
4 dl vatten
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
100 g smör
0,5 dl vetemjöl
5 dl mjölk
0,5 dl fiskfond
3 hackade hårdkokta ägg
0,5 dl finhackad persilja
vitpeppar
salt

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg torsken på den finhackade löken i små knyten i en ugnsfast form. Slå över vinet och vattnet. Krydda med salt, krossat lagerblad samt kryddpepparkornen. Täck med folie och pochera i ugnen ca 30 min.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjölet och rör ut i smöret, slå över mjölk och fond. Koka upp under omrörning. Häll sedan i ägg och persilja samt smaksätt med salt och peppar. Servera det med kokt potatis.

Mycket gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar