tisdag 14 juni 2011

Glasmästarsill

2 salta Islandssillfiléer
2 tärningar färsk pepparrot á 0,5*0,5 cm

Ättikslag:
0,5 dl ättika 12%
1 dl socker
20 g gul lök i skivor
20 g röd lök i skivor
30 g purjolök i skivor
30 g morot i skivor
20 g palsternacka
1 msk kryddpepparkorn krossade
1 tsk gula senapsfrön
2 st kryddnejlika
1 lagerblad

Skär den salta sillen i ca 2 cm stora bitar och blötlägg i vatten ca 12 timmar. Häll den sedan i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt. Koka upp allt till lagen i en kastrull och låt bli helt kallt. Blanda i sillen och pepparroten i den kalla lagen och häll i en burk. Låt stå och dra i 2 dagar.

Foto taget ifrån fotografens sida : http://www.flickr.com/photos/kicko/5320028184/

En klassiker


1 kommentar:

  1. Hej!

    Det är jag som är fotograf till bilden. Jag hade varit tacksam om du hade frågat mig innan du tog den till din egen blogg. Vill du åtminstone lägga till en länk till sidan med bilden?
    http://www.flickr.com/photos/kicko/5320028184/

    Med vänlig hälsning,
    /Christian.

    SvaraRadera