1 liter skal från kräftor
200 g kräftstjärtar
(alt. 1 pkt med hela kräftor)
1 gul lök
Olivolja
3 msk vetemjöl
1 liter vatten
1 fiskbuljongtärning
3 dl grädde
5 cl sherry
1 krm cayennepeppar
Salt
Vitpeppar
Om du har hela kräftor skala dem först och lägg stjärtarna åt sidan. Värm olivolja i en kastrull, fräs sedan den gula löken finhackad och kräftskalen någon minut. Vänd ner mjöl och rör ut. Slå sedan på vatten, fiskbuljong, grädde, cayennepeppar samt sherry. Sjud i ca 15 min. Krossa skalen med en slev, på så sätt frigörs mer smaker. Sila sedan soppan, och häll över den i en ny gryta och sjud i ytterligare 10 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera sedan soppan med några kräftstjärtar i mitten av varje tallrik och ett gott bröd.
Smaskens
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar