onsdag 24 augusti 2011

Gratinerad hummer 4 pers förrätt

2 st humrar á 500 g (helst färska, frysta funkar också)
2 msk smör
2-3 schalottenlök
3 persiljestjälkar
2 msk vetemjöl
6 dl grädde
1 dl vitt vin
4 äggulor
1 dl riven stark ost
1 msk skorpmjöl
Salt
Peppar
1 dl finhackad dill

Sätt ugnen på 225 grader.
Klyv hummern på längden över ryggen. Ta ut köttet ur stjärt samt ur klorna och skär det i fina bitar. Försök håll skalen  hela och fina till servering.
Smält smöret i en kastrull och fräs lök samt persiljestjälkar. Pudra mjölet över och häll sedan i grädde samt vin. Koka någon minut och fiska upp persiljestjälkarna och släng dem. Ta den av spisen och rör i ost och äggulor. Smaksätt med salt och peppar. Blanda till sist i hummerköttet och dillen i såsen och fördela såsen i de fyra halva skalen. Strö skorpmjöl över och gratinera i ugnen i ca 10 min.

Lyxigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar