Kantarellstuvning:
400 g kantareller
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 cl sherry
1 msk kantarellfond
1 dl riven västerbottenost
koloritsoya
salt
Fisken:
600 g rödtungafilé
100 g smör
1 schalottenlök
salt
Såsen:
2 msk smör
1 schalottenlök
1 dl vitvin
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
salt
peppar
Svampen: Sätt ugnen på 200 grader. Borsta kantarellerna och fräs dem i en stekpanna. Strö sedan vetemjölet över, rör runt, häll på grädde och sherry. Koka ihop. Häll sedan i fonden samt soya tills den fått önskad färg. Häll till sist i osten och smaka av med salt.
Fisken: Tvätta av fisken och smörj en ugnsfast form med smör. Hacka en schalottenlök och lägg i botten. Rulla seda små rullar av fisken med svampstuvningen i mitten. Lägg dessa på löken, salta och klicka smör över. Grädda i ca 15 min i mitten av ugnen.
Såsen: Fräs löken i smöret och slå på vetemjölet. Blanda. Häll sedan i vin och mjölk. Koka upp. Blanda till sist i fiskbuljongen och smaka av med salt och peppar.
Jättegott
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar