onsdag 21 mars 2012

Ostpanerad torskfilé m. rostad paprikasås 4 pers.

800 g torskfilé
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl skorpmjöl
1 dl riven ost (valfri)
Smör
Salt
Peppar

Sås:

2 röda parikor
2 vitlöksklyftor
3 dl creme fraiche
1 nypa cayennepeppar
Salt

Sätt ugnen på 225 grader. Dela paprikorna i ca 4 delar vardera och ansa bort det vita. Smörj en ugnsäker form och lägg i paprikorna. Rosta dem sedan i ugnen i ca 20 min ( tills de mjuknat och fått en rostad touch). Kyl dem.
Dela torskfiléerna i mindre bitar och doppa i först vetemjöl, sen uppvispade ägg och till sist i en blandning av skorpmjölet samt osten.
Ta bort skalet från paprikan och lägg i en bunke. Pressa i vitlöken och blanda i resterande ingredienser och mixa till en slät sås.
Stek torskfiléerna i smör, var aktsam med värme då osten gärna bränns.
Servera med ris.
Mycket gott!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar