söndag 11 mars 2012

Fisksoppa a la SIF 4 pers

2 morötter
4 potatisar
1 purjolök
1 fänkål
1 röd paprika
4 tomater
2 vitlöksklyftor
3 fiskbuljongtärningar
3 dl vitt vin
7 dl vatten
1 dl tomatpuré
400 g laxfilé
400 g torskfilé
3 dl vispgrädde
2 pkt saffran
1 nypa chiliflingor
Olivolja
Salt
Vitpeppar

Skala och skär potatis samt morötter i mindre bitar. Heta upp olivolja i en gryta, fräs sedan potatis, morötter och vitlöken pressad i oljan. Häll sedan på vitt vin, vatten, tomaterna i klyftor, buljongen, tomatpurén, chili och saffran. Koka i ca 10 min. Ansa och skär ner purjo, fänkål och paprikan i mindre bitar. Häll i soppan och koka i ytterligare 10 min. I med grädden och koka i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Skär fisken i lagom stora kuber. Lägg fisken i den kokande soppan, rör om snabbt och ställ den från plattan och låt dra i ca 5 min.
Servera med en klick aioli och bröd!!

Go on!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar